Интерфон и струја

Поштоване комшије,

Понуда Градског стамбеног за уградњу интерфона и промену парапет кутије и струјних ормана неће бити усвојена.

Данас је био последњи дан да им одговоримо, а скупштини се одазвало 82 станара, од којих је 79 било за увођење интерфона и 66 за промену парапет кутије и струјних ормана). Било је потребно да се позитивно изјасни 106 станара.

Оно што је позитивно јесте да сам успео да дођем до ЕПС-а и започнем преговоре са њима да се струја реши о њиховом трошку. Ваши потписи ће свакако значити јер ће и њима бити потребна сагласност ½ станара.

Што се тиче интерфона, ја ћу смислити сам неко решење да се зграда закључа и да сви станари на лак начин могу да уђу (отворе врата гостима), а да то не буде класичан интерфон. Ова опција јесте сигурно јефтинија, али ћу лично морати јако много времена да уложим у то и зато сам то желео да избегнем јер имам два посла, а рад за Стамбену заједницу није један од њих. Овде је у питању моје слободно време и добра воља.

Пошто је једина реална опција била понуда Инфостана (због плаћања на рате, јер то код других понуда није било могуће), а та опција није усвојена, ипак ћу морати ја то некако да решим.

Сматрам да су сви који су били сагласни са понудом инфостана такође сагласни и са тим новим решењем који ћу детаљно представити на огласној табли кад будем имао целу рачуницу. Овај систем би био плаћен из фонда инвестиционог одржавања.

Такође, ја не могу да дођем до свих станара. Моја супруга је два пута звонила свима од приземља до 7. спрата, комшиница Олгица је то исто урадила од 7 до 13. спрата. Заустављали смо комшије на ходнику, звали телефоном, слали мејлове. И поред свег тог уложеног труда добили смо одговор од 50% станара.

Уколико је неко против нових решења, а за Инфостан је био за, молим Вас да се изјасните.

Ако будете за нова решења, а били сте против Инфостана, такође Вас молим да ми се јавите.

За остале тачке са треће седнице можете да се изјасните путем мејла или у поштанско сандуче. Тачке можете видети на огласној табли.

Хвала свима који су се одазвали и уложили своје време у унапређење стања зграде.