Одговори на питања

Поштоване комшије,

Јутрос је на огласну таблу залепљен папир са два питања. Одговарамо на њих јавно. На ова и сва друга питања биће одговорено на другој седници скупштине која ће бити одржана у четвртак, 6.6. од 16ч у просторијама ауто-школе и у ходнику зграде од 19ч. (обавештење истакнуто 2.6.)

Молимо Вас да убудуће питања убацујете у поштанско сандуче стамбене заједнице, прво сандуче од улаза у подрум или пошаљете на имејл адресу: upravnik@cvijiceva63.in.rs

Такође, молимо вас да пратите сајт www.cvijiceva63.in.rs као и огласну таблу у приземљу, и проверите да ли је на неко од ваших питања већ одговорено. Трудићемо се да све што се у згради ради буде транспарентно и искључиво у циљу побољшања квалитета живота свих станара.

Молим уплатницу са 2 примерка

Управник стамбене заједнице није дужан да штампа уплатнице. Уплатница коју сте нашли у сандучету је само пример уплатнице одштампан на обичном папиру и руком исечен за сваки стан појединачно. Ово је добровољан напор управника како би олакшао комуникацију, јер се на примеру уплатнице налазе сви неопходни подаци. Потребно је да податке упишете на праву уплатницу у пошти/банци, где ћете онда свакако добити две истоветне уплатнице.

Да имамо професионалног управника овако нешто бисмо могли можда и да захтевамо од њега. Пошто је управник станар који се добровољно пријавио да стамбену заједницу уведе под законске оквире пре него што на наплату стигне казна града и постављање принудног управника, молимо за мало разумевања, за све нас је ово новост. Ту смо да се о свему договарамо и да ову зграду коначно доведемо у ред.

Како се дође до овог износа?

На огласној табли и на насловној страни сајта је истакнуто како се рачуна минимални износ инвестиционог одржавања као и шта оно представља. Издвајамо те наводе, цео члан можете прочитати у поменутом обавештењу:

– по квадратном метру стана или пословног простора за зграде са лифтом старости до 10 година у износу од 4,07 РСД, старости од 10 до 20 година у износу од 6,10 РСД, старости од 20 до 30 година у износу од 8,13 РСД и старости од 30 година у износу од 10,16 РСД;

– по квадратном метру самосталног дела зграде (просторије са техничким уређајима, трансформаторске станице, склоништа) старости до 10 година у износу од 1,88 РСД, старости од 10 до 20 година у износу од 2,81 РСД, старости од 20 до 30 година у износу од 3,75 РСД и старости од 30 година у износу од 4,69 РСД.

Подаци о површини станова издати су од стране ЈКП „ИНФОСТАН ТЕХНОЛОГИЈЕ“, а о површини самосталних делова зграде од стране „Републичког геодетског завода“, на основу којих је израчунат износ за сваки стан. Ово је минималан износ који по закону морамо да плаћамо.

Срдачно,
Божидар Стаменовић,
Управник Стамбене заједнице Цвијићева 63