Дезинфекција зграде: 1

Драге комшинице и комшије,

Данас сам у Борчи наточио 60 литара нартријум-хипохлорита и организовао прву дезинфекцију зграде.

Нас седморо је комплетно дезинфиковало: улазна врата (споља и изнутра), лифтове (унутрашња и спољашња врата на свим спратовима, дугмиће и унутрашњост лифта), гелендере, поштанске сандучиће и све ходнике и степениште. Површине које сви додирујемо рукама покушаваћемо да дезинфикујемо сваки дан, али вас молим да и ви дезинфикујете кад год можете, да за све што у згради пипате користите папирну марамицу или рукавице које ћете након контакта са тим површинама бацити у канту за смеће. Такође, водите рачуна да не додирујете лице и да одмах по уласку у стан оперете руке. Зграда је огромна, има нас много, и колико год дезинфиковали ипак су ове једноставне и подразумевајуће активности примарна заштита за сваког од нас.

Да би дезинфекција подова и лифтова имала смисла, молим вас да по уласку у зграду обришете ноге о отирач (тренутно се на њему налази пешкир натопљен раствором доместоса, а сутра ћу набавити сунђер ради бољег учинка).

О наредним акцијама дезинфекције ћете бити обавештени и надам се да ће нас следећи пут бити још више, јер је заиста лепо када се удружимо и на тај начин допринесемо спречавању ширења епидемије. Велико хвала свим станарима који су данас учествовали у акцији.

Ако неко од Вас има аутомобил и жели да одлази по раствор за дезинфекцију како бисмо и тај део посла поделили, јавите ми се путем мејла upravnik@cvijiceva63.in.rs

Велики поздрав,
Божидар